Advance клима уред - TT51TP81-1832IAWTЗа мирен сон

Уживајте во совршен баланс на удобност и ефикасност.Доживејте ново ниво на свежина кој ќе го претвори Вашиот простор во место за освежување од топлото време.

Енергетска класа A++/A+
Капацитет (Btu) 18000
Тип на фреон R32
Ниво на бучава 36 dB
tesla info

A+++

При изборот на клима уред, важно е да мислите на заштеда на електрична енергија. Повеќето од моделите кои се монтиранаат на ѕид припаѓаат на А+ или повисока енергетска класа, додека најефикасните енергетски уреди припаѓаат на највисоката класа А+++.

ГРЕАЧИ НА НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА

Грејачот во надворешната единица на климата може да помогне во топењето на мразот и снегот во зима и да го спречи блокирањето на надворешниот вентилатор, обезбедувајќи оптимални перформанси кога уредот е во режим на греење.

tesla info

НОЌЕН РЕЖИМ

Кога овој режим е активиран, клима уредот може да ја подигне или намали температурата за 1°C на час, во текот на првите три часа. На овој начин, уредот може да работи потивко и енергетски поефикасно во текот на ноќта.

УВ ЛАМБА

УВ светлината се користи во клима уредите за уништување на микроорганизми како бактерии, вируси и мувла. Внатре во уредот е инсталирана УВ ламба, каде што испушта UV-C светлина, која го чисти воздухот додека минува низ уредот.

tesla info

-25 СТЕПЕНИ

Благодарение на одличните технички карактеристики, одредени модели на Tesla клима уреди работат одлично дури и при многу ниски температури (до -25°C) - за стабилна работа без оглед на сезоната.

tesla info

ПАМЕТЕН ПРОТОК НА ВОЗДУХОТ

Во зависност од моделот, можете да изберете различни достапни позиции за проток на воздух, како што се стилот „HEAT“, стилот „FAN“, стилот „BREEZE“ и така натаму.

Технички спецификации

Енергетска класа
A++/A+
Капацитет (Btu)
18000
Тип на фреон
R32
Ниво на бучава
36 dB
Номинален капацитет на ладење (KW)
5.13
Номинален капацитет на греење (KW)
5.3
SEER
6.5
SCOP
4
Годишна потрошувачка - ладење (kWh/a)
275
Годишна потрошувачка - ладење (kWh/a)
1330

NEWSLETTER

NEWSLETTER envelope-1px
back-to-top
На почетокот