Стандардни клима уреди - TT27X81-09410A Стандардно, но златно.

Стандардните единици на Tesla AC ќе ви ги обезбедат сите корисни функции што ги очекувате. Температурата на вашата соба никогаш нема да биде суперптимална!

Енергетска класа A/A
Капацитет (Btu) 9000
Тип на фреон R410a
Ниво на бучава 24 dB
tesla info

СМАРТ СЕНЗОР

Сензорот во далечинскиот управувач ја мери температурата и го активира програмата за автоматско поставување на клима уредот. Паметен начин за одржување на оптимална собна температура!

АНТИ-ФУНГИ

По завршувањето на ладењето или дехидрификацијата,клима уредот ја активира функцијата Anti-Fungus.Го спречува појавувањето на габите и ширењето на штетни бактерии,а истовремено одржува здрава и пријатна околина.

АВТОМАТСКО ЧИСТЕЊЕ

За време на ладењето,кондензираната вода собира прашина од перките на вентилаторот ; Внатрешната единица потоа се загрева и суши додека на крајот вентилаторот ја отстранува преостанатата влага, одржувајќи ја сува средината и спречувајќи развој на бактерии..

tesla info

АВТО-ДИЈАГНОСТИКА

Клима уредот следи неправилности во работата и автоматски идентификува неисправни делови. Дисплејот го покажува кодот за грешка, со што одржувањето е поефикасно и економично.

НЕРЃОСУВАЧКА КУТИЈА

Галванизиран челик и шест слоја на антикорозивна обвивка ја прават надворешната едниница на клима уредот да изгледа како нова,дури и по подолга изложеност на сончева светлина и дожд.

ТУРБО РЕЖИМ

Турбо функцијата активира брзо ладење или загревање со зголемување на проток на воздух, со цел да се достигне посакуваната температура во најкус можен рок.

ДАЛЕЧИНСКИ УПРАВУВАЧ

Лесно активирајте ги сите функции со едноставен далечински управувач со дигитален дисплеј,за директен увид во поставките,активните програми и промените.

tesla info

СКРИЕН ЛЕД ДИСПЛЕЈ

Дисплејот на уредот е вешто скриен во внатрешноста на панелот овозможувајќи лесен пристап, а не ја нарушува естетиката на уредот што оди добро со секој дизајн на ентериер.

Технички спецификации

Енергетска класа
A/A
Капацитет (Btu)
9000
Тип на фреон
R410a
Ниво на бучава
24 dB
Номинален капацитет на ладење (KW)
2.64
Номинален капацитет на греење (KW)
2.8
EER
3.22
COP
3.61
Годишна потрошувачка - ладење (kWh/a)
410
Годишна потрошувачка - ладење (kWh/a)
1085

NEWSLETTER

NEWSLETTER envelope-1px
back-to-top
На почетокот