Инвертер клима уреди - TA71LLML-24410IAW Енергетски ефикасна технологија

Напредна технологија во служба на посакуваната температура на воздухот! Потпрете се на инвертер единиците на Tesla со еко ладилници и многу корисни функции.

Енергетска класа A++/A+
Капацитет (Btu) 24000
Тип на фреон R410a
Ниво на бучава 31 dB
tesla info

СМАРТ СЕНЗОР

Сензорот во далечинскиот управувач ја мери температурата и го активира автоматското поставување програма на клима уредот. Паметен начин за одржување на оптимална собна температура!

АНТИ-ФУНГИ

По завршувањето на ладењето или дехидрификација,клима уредот ја активира функцијата Anti-Fungus.Го спречува појавувањето на габите и ширењето на штетни бактерии,а истовремено одржува здрава и пријатна околина.

АВТОМАТСКО ЧИСТЕЊЕ

За време на ладењето,кондензираната вода собира прашина од перките на вентилаторот ; Внатрешната единица потоа се загрева и суши додека на крајот вентилаторот ја отстранува преостанатата влага, одржувајќи ја сува средината и спречувајќи развој на бактерии.

tesla info

АВТО-ДИЈАГНОСТИКА

Клима уредот следи неправилности во работата и автоматски идентификува неисправни делови. Дисплејот го покажува кодот за грешка, со што одржувањето е поефикасно и економочно.

НЕРЃОСУВАЧКА КУТИЈА

Галванизиран челик и шест слоја на антикорозивна обвивка ја прават надворешната едниница на клима уредот да изгледа како нова,дури и по подолга изложеност на сончева светлина и дожд.

ТУРБО РЕЖИМ

Турбо функцијата активира брзо ладење или затоплување со зголемување на проток на воздух, со цел да се достигне посакуваната температура во најкус можен рок.

ДАЛЕЧИНСКИ УПРАВУВАЧ

Лесно активирајте ги сите функции со едноставен далечински управувач со дигитален дисплеј,за директен увид во поставките,активните програми и промените.

tesla info

СКРИЕН ЛЕД ДИСПЛЕЈ

Дисплејот на уредот е вешто скриен во внатрешноста на панелот овозможувајќи лесен пристап, а не ја нарушува естетиката на уредот што оди добро со секој дизајн на ентериер.

WiFi ФУНКЦИЈА

Благодарение на опцијата WiFi, можете да го контролирате вашиот клима уред со помош на мобилен телефон или други паметни уреди. Нема потреба насекаде да го носите далечинскиот управувач со вас!

КОМПЛЕТНА КОНВЕРЗИЈА НА DC ФРЕКВНЦИЈА

Напреден едносмерен контролен систем ја одржува брзината на моторот и го подесува протокот на гас во склад со промните во околината.Ова овозможува максимална економочност и ефикасност во работењето.

tesla info

R410A I R32 ГАС

Еколошки гасови кои ги намалуваат негативните ефекти врз атмосферата, ја штитат околината и истовремено ја одржуваат стабилноста во работењето.

Технички спецификации

Енергетска класа
A++/A+
Капацитет (Btu)
24000
Тип на фреон
R410a
Ниво на бучава
31 dB
Номинален капацитет на ладење (KW)
6.7
Номинален капацитет на греење (KW)
6.8
SEER
3.21
SCOP
3.61
Годишна потрошувачка - ладење (kWh/a)
380
Годишна потрошувачка - ладење (kWh/a)
2140

NEWSLETTER

NEWSLETTER envelope-1px
back-to-top
На почетокот