Classic клима уред - TT34EX21-1232IAЕнергетски ефикасна технологија

Технологија во служба на вашата посакувана температура на воздухот! Изберете единици за наизменична струја со инвертер на Tesla, со еколошки средства за ладење и многу корисни функции.

Енергетска класа A++/A+
Капацитет (Btu) 12000
Тип на фреон R32
Ниво на бучава 32 dB

Чувство

Далечинскиот управувач може да ја следи температурата на моменталната локација и да го испрати сигналот до климатизерот, за да може да ја оптимизира собната температура за ваша максимална удобност.

Само-дијагностицирање

Клима уредот може да ја следи неговата работа и да идентификува проблематични или неисправни делови. Ако се најдат, системот автоматски ќе се исклучи, додека кодот за грешка ќе се прикаже на внатрешната единица.

tesla info

Анти-габички

Клима уредот ќе ја вклучи функцијата против габички откако ќе излезе од режимот за ладење и одвлажнување. Тоа помага да се спречи ширењето на габите и бактериите со цел да се одржи здрава животна средина.

tesla info

ДИЗАЈН ЗА МИНИЗИРАЊЕ НА БУЧАВАТА

Со оптимизиран механизам за работа, звучно изолациони материјали за компресорот, мотор на вентилатор со низок шум, a и структура за вентилација што комбинира модерна технологија со аеродинамичен дизајн, овој модел со наизменична струја го минимизира нивото на бучава додека ја создава вашата совршена собна температура.

tesla info

ТУРБО РЕЖИМ

Кога клима уредот ќе премине во турбо режим, ќе го максимизира својот капацитет за ладење или загревање, правејќи ја просторијата брзо поладна или потопла.

АВТОМАТСКО ЧИСТЕЊЕ

Кога оваа функција е активирана, внатрешната единица започнува да работи во режим на ладење со мала брзина на вентилаторот, додека кондензираната вода ја чисти прашината од перките на испарувачот. Клима уредот потоа се префрла на греење со мала брзина на вентилаторот, сушејќи ја внатрешноста на внатрешната единица. Конечно, се претвора во режим само на вентилатор и ја дува остатокот од влагата. Целиот процес ја одржува внатрешната единица сува и го спречува растот на бактериите.

Технички спецификации

Енергетска класа
A++/A+
Капацитет (Btu)
12000
Тип на фреон
R32
Ниво на бучава
32 dB
Номинален капацитет на ладење (KW)
3.4
Номинален капацитет на греење (KW)
3.42
SEER
6.1
SCOP
4
Годишна потрошувачка - ладење (kWh/a)
195
Годишна потрошувачка - ладење (kWh/a)
840
NEWSLETTER envelope-1px
back-to-top
На почетокот