СОВЕТИ ЗА ПЕГЛАЊЕ: КАКО ДА ПОСТИГНЕТЕ СОВРШЕНО МАЗЕН ИЗГЛЕД НА ОБЛЕКА
Време на читање: 2 min 20.10.2023

СОВЕТИ ЗА ПЕГЛАЊЕ: КАКО ДА ПОСТИГНЕТЕ СОВРШЕНО МАЗЕН ИЗГЛЕД НА ОБЛЕКА

Секој од нас сака неговата облека да изгледа беспрепрекорна, но како да го постигне овој резултат без многу напори? На овој блог ќе ги споделиме со вас најдобрите совети за пеглање облека кои ќе ви помогнат да го постигнете нивниот совршен изглед без премногу напори.

На еден од претходните блогови, ви објаснивме кои се идеалните температури за пеглање на облека. Сега ќе ви дадеме дополнителни совети.

1. Инвестирајте во квалитетно пегла

Ова е првиот чекор што не треба да го игнорирате, бидејќи, инаку, сите други совети “паѓаат во водата”. Така, на пример, нашите пегла од Tesla ви овозможуваат да ги отстраните и најупорните набори со ослободување на пареа до 135 g/min, или да ја освежите вашата облека за време на вертикалното пеглање! Кога пеглате вертикално, можете да  ги отстраните наборите на предметите за облека кои се закачени за да висат – јакни, деликатни ткаенини итн.

2. Подготвувањето облека е клучно.

Совети за пеглање: Како да постигнете совршено мазен изглед на облекаПред да почнете да пеглате, бидете сигурни дека ќе ја исперете и исушите облеката, но не дозволувајте да се суши предолго. Влажната облека се пегла полесно и побрзо. Исто така, проверете ја етикетата на облеката за да бидете сигурни дека ја користете вистинската температура за пеглање. Што точно значат симболите на етикетите, прочитани на еден од нашите претходни блогови.

3. Зошто да користиш пареа?

Пареата ја омекнува ткаенината и на тој начин го олеснува процесот на пеглање. Исто така, облеката ќе биде помалку подложна на формирање на набори. Држете ја пеглата  малку над ткаенината и испрскајте ја пареата рамномерно над површината. Потоа пројдете со пеглата преку местото каде што го освеживте  со пареа.

4. Не стискај премногу!

Ова е една од најголемите заблуда за пеглање. Спротивно на популарното верување, нема потреба да се стисне пеглата премногу силно. Напротив, со лесен притисок и кратки, еднакви движења, ќе постигнете подобри резултати. Периодично подигнувајте ја пеглата од ткаенината и повторно поставете ја за да избегнете прегревање.

5. Внимавај на копчињата

Пред пеглање на облека која има копчиња, облеката свртете ја наопаку за да избегнете оштетување на пеглата или оштетување на копчињата. Општо земено, препорачливо е да се преглаат сите  алишта извртени. Тоа е исто така најбезбедната варијанта на пеглање.

Сега кога ги знаете овие врвни совети за облека за пеглање, можете да постигнете беспрекорен изглед без многу напор. Запомни, клучот е во подготовка,квалитетна пегла и трпение. Следете ги овие насоки и вашата облека секогаш ќе изгледа одлично!

Погледнете ја понудата на Тесла пегли и најдете ја онаа која ви одговара најмногу.

Ако имате било какви прашања или би сакале дополнителни совети за пеглање облека, слободно контактирајте не.

NEWSLETTER envelope-1px
back-to-top
На почетокот