КАКО ДА ГО ПРЕТВОРИТЕ ВАШИОТ ДОМ ВО ТОПЛА ОАЗА СО ИНВЕРТЕР КЛИМА
Време на читање: 2 min 30.11.2022

КАКО ДА ГО ПРЕТВОРИТЕ ВАШИОТ ДОМ ВО ТОПЛА ОАЗА СО ИНВЕРТЕР КЛИМА

По долгата и релативно топла есен полека се приближуваме кон почетокот на зимата која со себе носи постудено време, ниски температури и снег. Доаѓањето на студените денови бара топлина, па затоа е многу важно да размислите за набавка на клима уред со инвертер кој може да загрее помал или поголем простор за еден час.

Сега малку подобро ќе ве запознаеме со некои функции на Tesla инвертер клима уредот кои можат да ви бидат корисни за време на грејната сезона.

ИНВЕРТЕР КЛИМАИнвертер клима уредите Tesla се вистинското решение за сите кои размислуваат како со помали трошоци за струја да се греат се повеќе и подолго во текот на денот, без трошка мисла или грижа на совест. Со одлични карактеристики и корисни функции, овие климатизери се најдобрата одлука што можете да ја донесете, без разлика дали ги купувате за себе или за вашите најблиски.

HEPA filter Tesla inverter klimeСо филтерот HEPA H11 можете да уживате дома, бидејќи успешно ги отстранува сите штетни материи како ПМ 2,5 честички, прашина, полен или микроби. Доколку можеби страдате од алергии, клима уредите содржат и дополнителен филтер за јонизатор кој прави штетните микроорганизми во воздухот да паѓаат на земја, што ја намалува можноста за нивно вдишување што е можно помалку. Исто така, Tesla Virtuoso инвертер клима уредите овозможуваат проток на свеж воздух до 30 m3/h!

Funkcija osam stepeni na Tesla inverter klimiФункцијата 8 степени овозможува автоматско активирање на режимот на греење кога температурата во просторијата ќе падне под 8°C. Режимот се исклучува кога температурата ќе го достигне ова ниво. Дополнително, за време на процесот на самочистење, внатрешната единица работи во посебен режим што му помага на испарувачот да се исуши. Оваа функција е дизајнирана да ја одржува чистата внатрешната единица на климатизерот и да го спречи развивањето на бактериите, така што не треба да се грижите бидејќи речиси никогаш нема да вдишувате штетни материи дома.

Благодарение на функцијата Wi-Fi, можете да го контролирате и клима уредот со помош на мобилен телефон или други паметни уреди: за дополнителна леснотија и флексибилност при користењето.

Која Tesla инвертер клима ја избравте оваа зима? 😊

NEWSLETTER envelope-1px
back-to-top
На почетокот