ЗОШТО МОЖЕБИ МАЈ Е ДОБАР МЕСЕЦ ЗА КУПУВАЊЕ КЛИМА УРЕД?
Време на читање: 3 min 12.05.2023

ЗОШТО МОЖЕБИ МАЈ Е ДОБАР МЕСЕЦ ЗА КУПУВАЊЕ КЛИМА УРЕД?

Планираш ли да купиш клима уред? Дознајте зошто не треба да чекате до почетокот на летото да ја направите оваа долгорочна инвестиција и кои се предностите од купувањето на клима во текот на мај.

Според временската прогноза, ова лето ќе биде жешко! Затоа е крајно време да си обезбедите клима уред за максимален комфор и удобност во вашиот дом. Бидејќи, за жал, претежно размислуваме за клима само кога се случуваат непреспиени ноќи поради огромната топлина.  😊

Зошто е подобро да купувате клима уреди во мај, отколку во лето?

Зошто е подобро да купувате клима уреди во мај, отколку во лето?

1. Причина: достапност на сервисери

Често не размислуваме дека купувањето климатизери е само половина од работата. Една од водечките причини за купување на клима уред во мај е тоа што ќе можете да се договорите со сервисерите на клима уредите да го инсталира уредот кога вам ви одговара. Во летните месеци, сервисерите често се преплавени со работа и тешко е да се најде слободно време за поставување клима уреди. Во мај, сепак, сеуште имате можност да се договорите и да ги решите вашите грижи околу инсталацијата. На  овој начин можете да се осигурате дека вашиот клима уред ќе биде инсталиран пред да се зголемат температурите и да станат неподносливи.

2. Причина: поповолна цена

Друга добра работа во купувањето клима уреди во мај е да се растовари семејниот буџет. Како? Цените се пониски во овој период отколку во текот на летните месеци. Во многу продавници цените на климатизацијата се зголемуваат со наближувањето на почетокот на летото. Од друга страна, многу продавници и сервиси нудат попусти во мај, бидејќи тогаш повеќето сé уште не одлучиле да купат клима уреди, а продавачите знаат дека тие сигурно ќе имаат зголемена побарувачка во летните месеци.  Затоа, купувајќи клима во мај, можете да заштедите пари и да се подготвите за топлите летни денови.

3. Причината: подобар избор на клима уреди

Најновите модели на клима уредите често се претставуваат во текот на месец мај, логично е дека ќе имате многу поголем избор пред да започне лудилото и масовното купување во текот на летото.  😊

4. Причината: имате повеќе време да се консултирате со експерти

Пред купување на клима уреди, препорачливо е да се консултирате со експерти за тоа кој клима уред најдобро одговара на вашите потреби. Бидејќи, покрај цената, постојат и други бројни фактори кои треба да се земат предвид при изборот на клима уреди (големина на единица, моќ, енергетска ефикасност …).

Ако имате сомнежи како да изберете клима-уреди, слободно контактирајте со нашиот стручен тим кој секогаш ви е на располагање.

Накратко, купувањето клима уреди е важна инвестиција, а мај е идеалното време за оваа купување. Пониските цени и достапноста на сервисерите се само некои од причините зошто треба да размислите за купување клима клима овој месец. Не чекајте премногу долго, бидејќи подоцна може да ви биде тешко да најдете клима уреди кои ви одговараат со прифатлива цена и со достапен сервис.

Дополнителен совет: При изборот на клима уред, добро е да се одлучите за инвертер клима, која ќе биде многу корисна дури и за време на студените, зимски месеци. Погледнете ја понудата  на инвертер Tesla климите  со еколошки гасови и многу напредни карактеристики.

Ако имате уште прашања за климата, проверете ги сите статии за клима уреди на нашиот блог или контактирајте ги нашите експерти за помош.

NEWSLETTER envelope-1px
back-to-top
На почетокот