ВОДИЧ ЗА ОПЕРАТИВНИ ТВ СИСТЕМИ: ANDROID, GOOGLE, WEBOS I VIDAA
Време на читање: 3 min 20.07.2023

ВОДИЧ ЗА ОПЕРАТИВНИ ТВ СИСТЕМИ: ANDROID, GOOGLE, WEBOS I VIDAA

Изборот на телевизор може да биде комплициран процес, особено со оглед на различните оперативни системи кои производителите ги нудат. Кога станува збор за телевизорите Tesla, имате три оперативни системи на располагање: официјален Android TV/Google TV, webOS и VIDAA. На овој блог ќе разгледаме детално секој од овие оперативни системи и ќе ви помогнеме да го изберете телевизорот што најмногу одговара на вашите потреби.

Google TV OS

Google TV е еволутивен чекор во развојот на Android TV платформата Google TV е софтверска компонента, односно интерфејс под чија капа се наоѓа Android TV. Со други зборови, Google TV е еволутивен чекор во развојот на Android TV платформата и е ново име за оперативниот систем на Google за телевизори и мултимедијални уреди.

Корисничкиот интерфејс на Google TV софтверот на едноставен начин предлага мултимедијални содржини за гледање или слушање со сублимирање на содржини од најпопуларните мултимедијални апликации што сте ги инсталирале, како што се Netflix, Disney+, HBO Max и други.

Android TV OS

Како и на телефоните, Android на ТВ нуди голем избор на апликации и игри кои можете да ги преземете од Google Play Store. Android е оперативен систем кој стана стандард во светот на паметните телефони, а сега се користи и во телевизорите. Како и на телефоните, Android на ТВ нуди голем избор на апликации и игри кои можете да ги преземете од Google Play Store. Исто така, со Chromecast, Android TV го олеснува поврзувањето со други уреди, како што е вашиот телефон или компјутер. Овие модели доаѓаат со голем број на карактеристики како: Unlimited Applications, A Captivating Sound, Google Assistant, Integrated Chromecast

WebOS

WebOS е оперативен систем за паметни телевизори развиени и користени од LG. WebOS е оперативен систем за паметни телевизори развиени и користени од LG. Овој систем е познат по лесното користење и корисничката искуство, и нуди голем број на карактеристики кои можете да ги очекувате од современиот оперативен систем.

Брз корисничкиот интерфејс, прилагоден за лесна употреба, брз пристап до сите апликации преку dashboard или барот на дното на екранот. На овој начин можете лесно да се префрлите од една апликација на друга, да го промените изворот, да уживате во вашите омилени канали, додека сурфате на интернет со помош на интегриран WEB прелистувач.

Плус, секој Tesla TV со webOS доаѓа со голем број апликации, вклучувајќи популарни услуги како Netflix, Amazon Prime Video, YouTube и други. WebOS има одредено далечинско управување, со кое лесно можете да ги изберете посакуваните функции со преместување на курсорот на екранот и кликање, како да користете маус на компјутер.

VIDAA OS

Ако барате нов смарт телевизор, шансите се дека вашиот избор ќе биде на еден од моделите на Tesla VIDAA OS. Ако барате нов смарт телевизор, шансите се дека вашиот избор ќе биде на еден од моделите на Tesla VIDAA OS. Нивните главни карактеристики се поедноставен пристап до содржина, брзина на работа, лесно користење на паметни функции, но и елегантен дизајн, кој веднаш ќе ве освои.

Една од главните предности на VIDAA системите е брзината и лесното користење. VIDAA е дизајниран да биде лесен за навигација и корисничкиот интерфејс лесно се прилагодува на вашите потреби.

VIDAA е дефинитивно оперативен систем кој ќе им се допадне на оние кои сакаат едноставност и брз пристап до нивната омилена содржина.

Се  надеваме дека   со овој блог ги  разјаснивме вашите грижи за оперативните системи.  Погледнете ги на овој линк телевизорите Tesla и одберете го она што ви одговара најдобро.

NEWSLETTER envelope-1px
back-to-top
На почетокот