ΟΦΕΛΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΣΑΣ ΜΕ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ INVERTER
Χρόνος ανάγνωσης: 3 min 23.12.2019

ΟΦΕΛΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΣΑΣ ΜΕ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ INVERTER

Με την άφιξη των πιο κρύων ημερών, το μόνο που μας απασχολεί είναι η ζεστασιά του σπιτιού μας. Δείτε για ποιον λόγο συνιστούμε τα κλιματιστικά inverter της Tesla.

Οι μονάδες κλιματισμού inverter θεωρούνται από τα πιο αποδοτικά προϊόντα όσον αφορά την ενεργειακή κατανάλωση, δεδομένου ότι καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, εάν συγκρίνει κανείς τη ζέστη που παράγουν με την αντίστοιχη άλλων συσκευών θέρμανσης που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα.  Για παράδειγμα, ένα 12άρι κλιματιστικό καταναλώνει 1,2 kW, αλλά παράγει 3,5 kW σε λειτουργία ψύξης ή θέρμανσης.

Σε λειτουργία θέρμανσης, όλα τα κλιματιστικά έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν κανονικά σε καιρικές συνθήκες έως μείον 5 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, όταν αγοράζετε ένα κλιματιστικό του οποίου η χρήση προορίζεται για σκοπούς θέρμανσης, θα πρέπει να επιλέγετε συσκευές τεχνολογίας inverter. Ο λόγος είναι απλός: τα κλιματιστικά inverter λειτουργούν ακόμα και όταν η θερμοκρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος πέφτει στους μείον 15 βαθμούς Κελσίου.

Πέραν τούτου, η τεχνολογία inverter εξασφαλίζει ότι η λειτουργία του αεροσυμπιεστή προσαρμόζεται στη θερμοκρασία που πιάνει το κλιματιστικό. Στην αρχή, λειτουργεί σε πλήρη ισχύ. Στην πορεία, καθώς πλησιάζει στην καθορισμένη θερμοκρασία, η ένταση της λειτουργίας, η κατανάλωση και οι στροφές ανά λεπτό μειώνονται, εξοικονομώντας σημαντική ποσότητα ενέργειας σε σχέση με τις συμβατικές μονάδες κλιματισμού που λειτουργούν σε πλήρη ισχύ διαρκώς. Με αυτόν τον τρόπο, ένα κλιματιστικό inverter εξοικονομεί ενέργεια, ενώ παράλληλα δεν επιτρέπει σημαντικές αποκλίσεις από την καθορισμένη θερμοκρασία.

Οι μονάδες κλιματισμού δεν διαθέτουν ενσωματωμένους ηλεκτρικούς θερμαντήρες, όπως οι υπόλοιπες συσκευές θέρμανσης. Αξιοποιούν τη δράση του συμπιεσμένου αερίου, γεγονός που είναι ένας από τους λόγους που τις καθιστά αρκετά αποδοτικές από ενεργειακή άποψη.

Όσον αφορά την επιλογή του σωστού κλιματιστικού για ένα συγκεκριμένο χώρο, φροντίστε να λάβετε υπόψη τις ανάγκες σας:

 • πόσα δωμάτια θέλετε να θερμάνετε,
 • πόσα τετραγωνικά μέτρα είναι ο χώρος που θέλετε να θερμάνετε,
 • ποιο είναι το ύψος της οροφής,
 • το δωμάτιο βρίσκεται στην πλευρά που το «βλέπει» ήλιος,
 • σε τι όροφο βρίσκεται ο χώρος που θέλετε να θερμάνετε,
 • τι μόνωση έχει το δωμάτιο,
 • πόσα άτομα είναι πιθανό να περνούν χρόνο στο δωμάτιο.

Η επιλογή και αγορά μιας μονάδας κλιματισμού inverter που στην αρχή θα κοστίσει πιο ακριβά, εκτός από περισσότερες δυνατότητες και επιλογές θα εξασφαλίσει επίσης μικρότερη ενεργειακή κατανάλωση. Όπως σε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, τα κλιματιστικά που φέρουν σήμανση ενεργειακής κλάσης «A» μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην μείωση της κατανάλωσης. Οποιαδήποτε επένδυση για την αγορά ενός νέου, καλύτερου κλιματιστικού inverter, θα σας ανταμείψει με μικρότερη ενεργειακή κατανάλωση μακροπρόθεσμα.

Η χρήση ενός κλιματιστικού inverter αρκεί για τη θέρμανση διαμερισμάτων επιφάνειας έως και 60 τ.μ., ενώ η χρήση δύο τέτοιων κλιματιστικών είναι ακόμα καλύτερη, εάν πρέπει ενδεχομένως να θερμανθούν περισσότερα δωμάτια. Δύο κλιματιστικά κατανάλωσης 300-450 kWh έκαστο μπορεί να αποτελούν μια συνετή επιλογή ακόμα και τις πιο κρύες ημέρες.

Ένα πράγμα δεν πρέπει να ξεχνάτε: να καθαρίζετε τακτικά τα φίλτρα του κλιματιστικού. Τα καθαρά φίλτρα παίζουν σημαντικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του κλιματιστικού.

Ακολουθούν περισσότερα πλεονεκτήματα της επιλογής ενός κλιματιστικού inverter για σκοπούς θέρμανσης:

 • Το κλιματιστικό είναι ο πιο οικονομικός τρόπος θέρμανσης σε σύγκριση με άλλες ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης, το αέριο, τον άνθρακα, τα καυσόξυλα, το κεντρικό δίκτυο θέρμανσης και το πετρέλαιο.
 • Διαχειρίζεστε το κλιματιστικό σας μέσω τηλεχειριστηρίου, ενώ μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε τον χρόνο ενεργοποίησης και απενεργοποίησής του.
 • Δεν παράγεται στάχτη ή σκόνη αμιάντου.
 • Δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο στο διαμέρισμά σας.
 • Ξεκινά να θερμαίνει τον χώρο αμέσως μετά την ενεργοποίησή του. Δεν απαιτείται προθέρμανση του κλιβάνου ή συσσώρευση ενέργειας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αναζητήστε τα κλιματιστικά inverter της Tesla και εξασφαλίστε ένα ζεστό σπίτι και ενεργειακά αποδοτική θέρμανση για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

NEWSLETTER envelope-1px
back-to-top
Στην κορυφή