ZAŠTO JE MAJ DOBAR MJESEC DA KUPITE KLIMA UREĐAJ?
Vrijeme čitanja: 3 min 12.05.2023

ZAŠTO JE MAJ DOBAR MJESEC DA KUPITE KLIMA UREĐAJ?

Planirate kupovinu klima uređaja? Saznajte zašto ne treba da čekate početak ljeta za nabavku ove dugoročne investicije i koje su sve prednosti kupovine klime tokom maja.

Prema vremenskoj prognozi, ovo ljeto će biti vrelo! Zato je krajnje vrijeme da obezbijedite sebi klima uređaj za maksimalan komfor i udobnost u vašem domu. Jer, nažalost, o klimama uglavnom razmišljamo tek kada nastupe besane noći zbog ogromnih vrućina. 😊

Zašto je bolje kupiti klima uređaj u maju nego tokom ljeta?

Zašto je bolje kupiti klima uređaj u maju nego tokom ljeta?

1. Razlog: dostupnost servisera

Često ne razmišljamo o tome da je kupovina klima uređaja tek pola obavljenog posla. Jedan od vodećih razloga za kupovinu klime u maju je taj što ćete biti u mogućnosti da se dogovorite sa serviserom klima da dođe i instalira uređaj kada vama odgovara. U ljetnjim mesecima, serviseri su često pretrpani poslom i teško je naći slobodan termin za instalaciju klima uređaja. U maju, međutim, još uvek imate priliku da se dogovorite i riješite brige oko instalacije. Na taj način možete osigurati da vaš klima uređaj bude instaliran prije nego što temperature porastu i postanu nepodnošljive.

2. Razlog: povoljnija cena

Još jedna dobra stvar kod kupovine klima uređaja u maju je rasterećenje kućnog budžeta. Kako? Tako što su cijene u tom periodu niže nego tokom ljetnjih meseci. U mnogim prodavnicama, cene klima uređaja rastu kako se bliži početak ljeta. Sa druge strane, brojne prodavnice i servisi nude popuste u maju, jer se tada većina još uvek nije odlučila za kupovinu klima uređaja, a prodavci znaju da će svakako imati povećanu potražnju u letnjim mesecima. Dakle, kupovinom klime u maju, možete uštedeti novac i pripremiti se za vrele letnje dane.

3. Razlog: bolji izbor klima uređaja

Osim što se tokom maja meseca često prezentuju najnoviji modeli klima, logično je da ćete imati mnogo veći izbor prije nego krene pomama i masovna kupovina tokom ljeta. 😊

4. Razlog: više vremena za konsultacije sa stručnjacima

Prije kupovine klime poželjno je da se konsultujete sa stručnim licima oko toga koji klima uređaj najbolje odgovara vašim potrebama. Jer, osim cijene, brojni su faktori koje treba uzeti u obzir pri odabiru klima uređaja (veličina jedinice, snaga, energetska efikasnost…).

Ako imate nedoumice oko toga kako odabrati klima uređaj, slobodno kontaktirajte naš stručni tim koji vam je uvijek na raspolaganju.

Ukratko, kupovina klima uređaja je važna investicija, a maj mjesec je idealan trenutak za ovu kupovinu. Niske cijene i dostupnost servisera su samo neki od razloga zašto bi trebalo razmisliti o kupovini klime u ovom mesecu. Ne čekajte predugo, jer možda će vam kasnije biti teško da pronađete klima uređaj koji vam odgovara po pristupačnoj ceni i sa dostupnim serviserom.

Dodatni savijet: Kada birate klima uređaj, dobro je da se odlučite za inverter klime, koje će vam biti veoma korisne i tokom hladnih, zimskih mjeseci. Pogledajte ponudu Tesla invertera sa ekološkim gasovima i mnoštvom naprednih funkcija.

Ukoliko imate još pitanja vezanih za klime, pogledajte sve članke na temu klima uređaji na našem blogu ili kontaktirajte naše stručnjake za pomoć.

NEWSLETTER envelope-1px
back-to-top
Na vrh