TEMPERATURE ZA PEGLANJE ODJEĆE: KOMPLETAN VODIČ
Vrijeme čitanja: 2 min 23.02.2023

TEMPERATURE ZA PEGLANJE ODJEĆE: KOMPLETAN VODIČ

Koliko puta vam se desilo da upropastite omiljeni komad garderobe jer niste dobro podesili temperaturu na pegli? Uz ovaj vodič za preporučene temperature za peglanje odjeće (koji možete i da preuzmete sa našeg bloga), više nikada nećete imati taj problem.

Složićete se da je malo kućnih poslova koji su toliko dosadni kao što je peglanje odjeće. 🤭 Oduzima mnogo vremena, energije, a često se desi i da ne daje željene rezultate – bilo da je reč o tome da se tkanina ne ispegla kako treba, bilo da ste je neadekvatnom temperaturom izgorili.

Dobra mašina za veš – manje muke oko peglanja

Ako veš pravilno operete u mašini za pranje veša i osušite u mašini za sušenje veša, pola posla ste već obavili. Pogotovo ako mašina za sušenje veša ima program protiv gužvanja odjeće, kao što je slučaj sa Tesla WT8H91M mašinom za sušenje veša. Ovaj ciklus sušenja koristi posebnu tehnologiju kako bi vaš veš bio mekši i manje izgužvan.

TEMPERATURE ZA PEGLANJE ODJEĆEPeglanje je, ipak, često neizbježno

Iako su u posljednje vreme u upotrebi i moderne tkanine koje ne zahtijevaju peglanje, ipak je peglanje neminovno za većinu tradicionalnih tkanina. Uostalom, to je i jedan od načina da se veš dodatno dezinfikuje.

Na kojoj temperaturi se peglaju različite tkanine?

U jednom od prethodnih blogova smo vam detaljno pojasnili šta znače simboli na etiketama. Tada ste imali priliku da saznate koje su preporuke proizvođača – da li se odjeća smije ili ne smije peglati. Sada ćemo simbole koji se tiču peglanja detaljno pojasniti kompletnim vodičem temperatura za peglanje odjeće. Jer ispravno podešavanje temperature na pegli za svaku vrstu tkanine je od najvećeg značaja. Taj odabir zapravo pravi razliku između dobro odrađenog posla i katastrofe. 😊

Kao što ćete videte u vodiču za preporučene temperature za peglanje odeće, tu su i informacije kada i koliko vam je potrebna para, kao i važne pojedinačne napomene.

Preporučene temperature za peglanje tkanina (Ovu tabelu možete preuzeti klikom na link)

TEMPERATURE ZA PEGLANJE ODJEĆE

Posljednje, ali ne najmanje važno, odabir prave pegle je ključan. Tesla pegle vam, omogućavaju da ispuštanjem pare do 135 g/min uklonite čak i najupornije nabore, ili osvježite svoju odjeću tokom vertikalnog peglanja.

Da li vas nervira kapanje vode tokom peglanja?

Tesla pegle imaju funkciju protiv kapanja koja sprečava isticanje vode i mrlje koje tokom peglanja ostaju na posteljini, košuljama i drugoj odjeći.

Izaberite omiljeni model Tesla pegle, dovoljno snažne da ispravi čak i najupornije nabore.

Nadamo se da smo ovim priručnikom uspjeli da predupredimo buduće neprijatnosti tokom peglanja i da vam ovu neminovnu aktivnost učinimo što jednostavnijom i bržom. 😊

NEWSLETTER envelope-1px
back-to-top
Na vrh