10 STVARI KOJE ZAPRAVO SMIJETE DA OPERETE U SUDOMAŠINI!
Vrijeme čitanja: 3 min 01.12.2023

10 STVARI KOJE ZAPRAVO SMIJETE DA OPERETE U SUDOMAŠINI!

Mašina za sudove je od velike pomoći kada je riječ o brzom i efikasnom pranju posuđa, ali da li ste znali da se u njoj mogu oprati i neke druge stvari osim tanjira, čaša i pribora za jelo? U ovom blogu, otkrićemo vam 10 predmeta koje možete bezbjedno oprati u mašini za sudove.

1. Plastične igračke

Ako imate djecu, kućne ljubimce, ili ste jednostavno ljubitelj igračaka, verovatno znate koliko se brzo mogu zaprljati. Plastične igračke, kao što su kocke, lutke, ili autići, mogu se lako oprati u mašini za sudove. Prije nego što to uradite, uvjerite se da su igračke čvrste i da nemaju delove koji bi se mogli oštetiti tokom pranja. Stavite ih sve u mrežastu vrećicu za veš, a potom na gornju policu sudo mašine.

2. Gumene papuče

Obuća i suđe u istom „košu“ ne zvuči baš primamljivo, ali postoji rešenje. Dovoljno je da u praznoj mašini između pranja uključite ciklus pranja i ona je spremna za naredno pranje. Ljetnje papuče, takozvane „japanke“ mogu se lako oprati u mašini za sudove. Stavite ih na gornju policu kako bi ostale na mjestu usled visokog pritiska vode i ne zaboravite da ciklus za sušenje ne uključujete.

3. Četke za šminku

10 STVARI KOJE SMETE DA OPERETE U SUDOMAŠINI!Četke za šminku se često zanemaruju kada je riječ o čišćenju, ali njihovo redovno održavanje je važno za higijenu. Kao i prethodno navedene predmete, postavite ih na gornju policu mašine za sudove i operite zajedno sa ostalim stvarima. Preporučujemo da koristite blagi deterdžent i program za niske temperature kako biste produžili životni vijek četki.

4. Ventilacioni filteri

U filtere za kuhinjsku ventilaciju često se nakupljaju masnoća i prljavština. Prije nego što zamolite nekog da ih ručno čisti, pokušajte ih oprati u mašini za sudove. Postavite ih na donju policu i koristite jači program sa deterdžentom koji može da se nosi sa masnoćom. Ovo će vam uštediti vreme i trud. Na ovaj način možete oprati i filtere aspiratora. Pre nego što ga vratite u aspirator, proverite da li je filter suv.

5. Gumeni otirači

Manji gumeni tepisi koji se koriste u kuhinji ili kupatilu takođe se mogu oprati u mašini za sudove. Preporučujemo da ih stavite u mašinu zajedno sa drugim materijalima kako biste spriječili da se oštete tokom ciklusa pranja.

6. Plastični poklopci

Plastični poklopci za tegle i flaše često postaju masni i mrljavi od korišćenja. Stavite ih u mašinu za sudove kako biste ih temeljno očistili. Ovo će vam uštediti vrijeme koje biste inače potrošili na ručno pranje.

7. Četke za ribanje šerpi i tiganja

Četke za čišćenje tiganja i šerpi možete takođe staviti u mašinu za sudove. Ovo će vam pomoći da uklonite ostatke hrane i masnoću sa četki, i spremiti ih za naredno korišćenje.

8. Četke za kosu

Da li ste znali da je vaša četka za kosu „leglo“ bakterija? Zbog toga, ubacite češalj i plastične četke za kosu u ležište za escajg radi temeljnog čišćenja. ali prethodno skinite sve dlake sa njih. Napomena: Ako su četke od prirodne dlake i sa drvenim dršakama onda ih ne stavljajte u mašinu nego operite ručno.

9. Sunđeri i truleks krpe

10 STVARI KOJE ZAPRAVO SMIJETE OPRATI U PERILICI POSUĐA!Pošto sunđeri i krpe sadrže više bakterija od bilo kog drugog predmeta u kuhinji, stavljanje i pranje u sudo mašini može da ubije 99.9 procenata klica. Smjestite ih u korpu za escajg i podesite program sa najvećom temperaturom.

10. Police za frižidere

Ukoliko ne želite da ribate ostatke hrane sa polica vašeg frižidera, izvadite i stavite zajedno sa ostalim sudovima, a mašina će da odradi posao umjesto vas.

Napomena: Prije nego što operete bilo koju od ovih stvari u mašini za sudove, uvjerite se da ste pročitali uputstva za održavanje i preporuke proizvođača. Neke stvari mogu biti osetljive na visoke temperature ili jake deterdžente.

Nakon svih ovih informacija, jasno vam je da mašina za sudove može biti korisna ne samo za pranje posuđa, već i za čišćenje različitih predmeta u vašem domu. Ovo su samo neki od primera stvari koje možete bezbedno oprati u mašini za sudove, ali uvek se pridržavajte uputstava za održavanje i pazite da ne oštetite osjetljive predmete. Iskoristite prednosti ove praktične aparature kako biste uštedjeli vreme i energiju u svakodnevnom čišćenju.

Zatim pogledajte našu ponudu Tesla mašina za sudove i pronađite onu koja se najbolje uklapa u vašu kuhinju. Za više savjeta pratite naš blog i ostanite informisani o najnovijim trendovima u uređenju doma.

10 STVARI KOJE ZAPRAVO SMIJETE OPRATI U PERILICI POSUĐA!

NEWSLETTER envelope-1px
back-to-top
Na vrh