ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ;
Χρόνος ανάγνωσης: 4 min 21.02.2022

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ;

Πόσες φορές θέλησες να φας ένα φρέσκο ​​πορτοκάλι, ένα γιαούρτι ή να ξαναζεστάνεις το χθεσινό σου γεύμα αλλά σύντομα συνειδητοποιείς ότι έχουν χάσει τη φρεσκάδα τους ή έχουν χαλάσει;

Έχουμε τη λύση για το πώς να ξεπεράσεις τέτοια δυσάρεστα προβλήματα στη δική σου κουζίνα!

Διάβασε τις συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις για να διατηρήσεις τη φρεσκάδα των λαχανικών, των φρούτων, του κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Φρέσκα λαχανικά

Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε είναι να πλένουμε τα φρέσκα λαχανικά μόλις τα πάρουμε από την αγορά ή το κατάστημα. Τα λαχανικά πρέπει να φυλάσσονται άπλυτα μέχρι τη χρήση τους, για να διαρκέσουν περισσότερο και να διατηρηθούν όλες οι ιδιότητές τους. Επιπλέον, είναι σημαντικό να μην εκτίθενται στον ήλιο και τη ζέστη, γιατί έτσι χάνουν τις βιταμίνες τους.

Για την αποθήκευση πράσινων λαχανικών, δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείς πλαστικές σακούλες, αλλά μόνο χάρτινες και να τις βάζεις με προσοχή στο ψυγείο. Ένα ψυγείο Tesla διαθέτει ειδικό συρτάρι για φρούτα και λαχανικά με καπάκι που διατηρεί τα τρόφιμα φρέσκα, εμποδίζοντάς τα να αφυδατωθούν. Επιπρόσθετα, υπάρχει μία σειρά από χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν περαιτέρω στη διατήρηση φρέσκων λαχανικών και ένα από αυτά είναι η γρήγορη (express) μείωση της θερμοκρασίας στα side-by-side ψυγεία Tesla.

Φρέσκα φρούτα

Για να παρατείνεις τη φρεσκάδα του αγαπημένου σου φρούτου, χώρισε τα λιγότερο και τα πιο «ευαίσθητα» φρούτα ως προς την ταχύτητα υπερωρίμανσης. Για παράδειγμα, οι μπανάνες και τα αχλάδια είναι πιο ευαίσθητα από τα λεμόνια και τα μήλα.

Εάν δεν πρόκειται να φας αμέσως τις μπανάνες, καλό θα ήταν να τις χωρίσεις μεταξύ τους, γιατί το κοτσάνι επιταχύνει την ωρίμανση. Όταν είναι πλήρως ώριμες, μπορείς να τις βάλεις στο ψυγείο για να μειώσεις το επίπεδο περαιτέρω ωρίμανσης ή σαπίσματος. Τα αχλάδια είναι επίσης πιο ευαίσθητα, επομένως είναι καλύτερο να τα διατηρείς στο ψυγείο.

Για να παρατείνεις τη ζωή των μούρων για μία ή δύο μέρες ακόμη, πλύνε τα με ένα μείγμα ξιδιού και νερού (τρεις φορές περισσότερο νερό από ξύδι). Αυτό θα σκοτώσει τα βακτήρια, έτσι ώστε να μην σχηματιστεί μούχλα. Όταν τα πλύνεις, ξεβγάλε με νερό και βάλε τα να στεγνώσουν στο ψυγείο.

Το λεμόνι μπορεί να παραμείνει φρέσκο ​​έως και ένα χρόνο αν το βάλεις σε ένα βάζο, το οποίο το καλύψεις με ένα δίσκο πορσελάνης, το γεμίσεις με νερό και το αποθηκεύσεις σε δροσερό δωμάτιο.

Κρέας, γαλακτοκομικά και αυγά

Οι τροφές αυτές είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες και χαλάνε πιο γρήγορα καθώς αποτελούν καλή βάση για την ανάπτυξη βακτηρίων. Επομένως, πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο ή αν χρειαστεί, στην κατάψυξη ώστε να αποτραπεί η ανάπτυξη βακτηρίων και να παρακολουθείται η ημερομηνία λήξης. Το πιο σημαντικό είναι ότι η θερμοκρασία στο ψυγείο πρέπει να είναι σταθερή, κάτι που μπορείς να επιτύχεις με τη βοήθεια του συστήματος Multi air flow, χαρακτηριστικό που θα βρεις σε ορισμένα μοντέλα ψυγείων Tesla.

Επιπλέον, η ειδική αντιβακτηριακή τεχνολογία βοηθά στη διατήρηση της πραγματικής γεύσης και μυρωδιάς των τροφίμων, καθώς και της φρεσκάδας του αέρα στο ψυγείο. Το τμήμα του chiller box που διαθέτουν τα ψυγεία Tesla συμβάλλει στη διατήρηση του κρέατος και των ψαριών ώστε να παραμείνουν φρέσκα για έως και τρεις ημέρες. Σε αυτό το τμήμα του ψυγείου η θερμοκρασία διατηρείται σε από 0 έως 3 βαθμούς.

Μια χρήσιμη συμβουλή είναι ότι μπορείς να βάλεις τα γαλακτοκομικά που αγοράζεις κάτω από αναποδογυρισμένα ποτήρια για να διατηρηθούν φρέσκα στο ψυγείο για όσο το δυνατόν περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο τα βακτήρια δεν θα πολλαπλασιαστούν.

 

 

 

NEWSLETTER envelope-1px
back-to-top
Στην κορυφή