ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΥΝΕΙΣ ΜΕ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ
Χρόνος ανάγνωσης: 2 min 21.04.2022

ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΥΝΕΙΣ ΜΕ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ

Αν σου αρέσει να έχεις καθαρά και περιποιημένα τα παπούτσια σου, τότε σίγουρα χρειάζεσαι μία γρήγορη και αποτελεσματική λύση για την διατήρησή τους. Παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να τα πλύνεις στο πλυντήριο χωρίς να τα καταστρέψεις.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές από τους παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. 😊

Προετοίμασε τα αθλητικά σου για πλύσιμο

Για αρχή, χρησιμοποίησε μία βούρτσα και ξύσε όσα σημεία είναι βρώμικα. Μην χρησιμοποιήσεις πολύ τραχιά βούρτσα και ξύσε πάντα με αργές και απαλές κινήσεις έτσι ώστε να μην καταστρέψεις το ύφασμα ή το δέρμα.
Όρισε το σωστό πρόγραμμα πλύσης στο πλυντήριο σου

Για να μην καταστραφούν τα παπούτσια σου κατά την διάρκεια της πλύσης, είναι σημαντικό να μην τα πλύνεις σε υψηλή θερμοκρασία, το πολύ μέχρι τους 30 βαθμούς. Ακόμα, όσο λερωμένα και αν είναι μην προσθέσεις πολύ απορρυπαντικό γιατί τα παπούτσια είναι φτιαγμένα από συμπαγή υλικά και υπάρχει πιθανότητα να μην πλυθούν καλά. Επιπλέον, προσάρμοσε την πλύση είτε σε χαμηλή ταχύτητα είτε χωρίς στύψιμο ή απλώς επίλεξε το πρόγραμμα για «αθλητικά ρούχα» ή «ευαίσθητα». Εάν δεν έχει γεμίσει ο κάδος του πλυντηρίου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την επιλογή γρήγορης πλύσης.

Πρόσθεσε παλιά ρούχα ή πετσέτες στη πλύση

Πριν προσθέσεις τα παπούτσια στο πλυντήριο, είναι απαραίτητο να τα προστατέψεις για να μην καταστραφούν κατά την διάρκεια της πλύσης. Αν δεν έχεις εξειδικευμένες τσάντες για το πλύσιμο, πρόσθεσε παλιές πετσέτες ή ρούχα με τα οποία κάνετε δουλειές για το σπίτι ή τον κήπο. Αυτό θα αποτρέψει τα πάνινα παπούτσια από το να χτυπηθούν πολύ στο μέσα στον κάδο του πλυντηρίου, αλλά και να καταστρέψουν το πλυντήριο. Επίσης, φρόντισε να μην ξεχάσεις να αφαιρέσεις τα κορδόνια πριν την πλύση.

Τα λευκά παπούτσια είναι τα πιο δύσκολα ως προς την διατήρησή τους

Εάν έχεις παπούτσια σε πιο ανοιχτά χρώματα τα οποία είναι βρώμικα, έχουμε ένα κόλπο για εσένα! Η οδοντόκρεμα και μία παλιά οδοντόβουρτσα είναι η ιδανική λύση για τον καθαρισμό των παπουτσιών, ειδικά όταν πρόκειται για λευκά και δερμάτινα παπούτσια. Πρώτα βρέξε τα παπούτσια, μετά άπλωσε οδοντόκρεμα και τρίψε την ομοιόμορφα πάνω στα παπούτσια, 10 λεπτά αρκούν. Καθάρισε το εσωτερικό με τον ίδιο τρόπο, γιατί η βρωμιά συσσωρεύεται και μέσα. Μετά πρόσθεσέ τα στο πλυντήριο. Αφού αφαιρέσεις τα κορδόνια, σαπούνισέ τα με μία οδοντόβουρτσα και έπειτα βάλε τα και αυτά στο πλυντήριο.

Θυμήσου για να στεγνώσουν καλά τα παπούτσια σου, τοποθέτησέ τα σε καλά αεριζόμενο μέρος και μην τα τοποθετείς ποτέ μπροστά από καλοριφέρ ή θερμαινόμενο μηχάνημα. Άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά σε ένα μέρος με καλή ροή αέρα, μία βεράντα ή ένα παράθυρο θα είναι μία καλή επιλογή. Ακόμα, μπορείς να τοποθετήσεις στο εσωτερικό εφημερίδα για να αποφύγεις τη δημιουργία δυσάρεστης μυρωδιάς.

 

 

NEWSLETTER envelope-1px
back-to-top
Στην κορυφή