PROLJEĆNI UMOR? OVI UREĐAJI SU VAŠI NAJBOLJI SAVEZNICI

Proljećni umor je česta pojava sa kojom se suočavamo tokom godišnjeg doba koje nam predstoji. Međutim, možda niste znali da vam i određeni kućni uređaji mogu pomoći da se osjećate bolje i produktivnije.

Dok priroda počinje da se budi i biljke cvjetaju, mnogi od nas se suočavaju sa nedostatkom energije, umorom i neraspoloženjem. Primetili ste da vam nedostaje motivacije, da ste konstantno pospani, umorni i nervozni? Vrlo vjerovatno da je reč o, takozvanom, proljećnom umoru.

Simptomi proljećnog umora

Proljećni umor ili proljećna letargija, kako je neki nazivaju, se obično javlja zbog naglih promjena svetlosti, temperature i vremenskih uslova. Simptomi uključuju zamor, neraspoloženje, smanjenu koncentraciju, gubitak apetita, nesanicu i glavobolje. Ovi simptomi mogu trajati od nekoliko dana do, čak, nekoliko nedelja.

Zbog čega nastaje proljećni umor?

Boravak na svežem vazduhu, suncu

 i prirodnoj svetlosti su najbolji saveznici

u borbi protiv prolećne depresije.Postoji mnogo razloga koji dovode do nastanka ovakvog stanja organizma. Neki od njih su nedostatak vitamina i minerala usled jednolične zimske ishrane, nedovoljna količina tečnosti koja se unosi u organizam, smanjena fizička aktivnost, čest boravak u zatvorenim prostorijama, slabije izlaganje suncu, previše duvana… Ali se dovodi u vezu i sa promenom nivoa određenih hormona.

Kako da pomognemo sebi kada nas savlada proljećni umor?

Tradicionalni savjeti za borbu protiv prolećnog umora su:

Da li ste znali da je jedan od najjačih uzročnika proljećnog umora oscilacija u temperaturi i vlažnosti vazduha?

Zato vam dva uređaja koja možda već imate u domu ili kancelariji mogu biti od velike pomoći. U pitanju su klima uređaj i prečišćivač vazduha. Oni mogu biti sjajni saveznici u borbi protiv ove dosadne pojave.

Na koji način? Ovi uređaji mogu regulisati temperaturu i vlažnost vazduha u vašem domu ili kancelariji, što može značajno uticati na vaše raspoloženje i energiju.

Ali, ne samo to! Ovo su još neki od učinaka koje ovi uređaji mogu imati u borbi protiv proljećnog umora:

  1. Poboljšavaju kvalitet vazduha kada niste u mogućnosti da budete napolju

Klima uređaji ne samo da rashlađuju prostoriju, već i poboljšavaju kvalitet vazduha. Ali ne baš svaki klima uređaj. Vjerovatno ste ranije primetili da je vazduh zagušljiv kada vaš klima uređaj radi duže vreme? Ne morate više da brinete, jer novi dizajn Tesla Virtuoso modela omogućuje dotok spoljašnjeg vazduha i do 30 m3/h! Osim toga, HEPA H11 filter uspešno uklanja PM 2.5 čestice, finu prašinu, mikrobe i polen, što je vrlo važno, pogotovo za osobe sklone proljećnim alergijama. Ako se tome doda i mogućnost odabira između različitih dostupnih pozicija protoka vazduha, poput stila „prekrivača“, „tuša“, „povetarca“ i slično, rezultat je jasan. Imaćete prostoriju sa svežim, čistim vazduhom, što direktno utiče na smanjenje prolećnog zamora.

Prečišćivači vazduha, jasno vam je, održavaju optimalan nivo svežeg i čistog vazduha u vašem domu ili kancelariji.  To je posebno važno u periodu kada je zagađenje vazduha veće nego ikada. Zato je dobro da birate prečišćivače koji imaju senzor za kvalitet vazduha, da možete da pratite trenutno zagađenje na LED ikonama koje menjaju boju, u skladu sa vrednostima svetski priznatog indeksa kvaliteta vazduha (AQI).

  1. Pomažu u održavanju koncentracije i produktivnosti

Čist vazduh i optimalna temperatura

Utiču na miran san i uklanjanje

prolećnog umora.Nagli skok temperature koji je čest za ovaj period godine, može dovesti do umora, što dovodi do smanjenja koncentracije. Klima uređaji mogu održavati prijatnu temperaturu u prostoriji i tako pomoći u održavanju visokog nivoa energije i koncentracije.

Takođe, smanjenje vlažnosti vazduha može sprečiti zamagljenje stakala na prozorima, što može poboljšati osvetljenje i smanjiti naprezanje očiju.

Kvalitetan vazduh koji obezbeđuju Tesla prečišćivači vazduha, može smanjiti umor i povećati koncentraciju i produktivnost.

  1. Smanjuju stres

Toplota i visoka vlažnost vazduha mogu povećati nivo stresa. Korišćenje klima uređaja tokom proljeća može pomoći u održavanju prijatne temperature i smanjenju nivoa stresa.

  1. Poboljšavaju san

Prijatna temperatura u prostoriji može pomoći u održavanju zdravog sna. Klima uređaji mogu obezbjediti optimalnu temperaturu u prostoriji i tako pomoći u poboljšanju kvaliteta sna. Takođe, filtriranje vazduha u spavaćoj sobi uz pomoć prečišćivača vazduha, može smanjiti iritaciju disajnih puteva i poboljšati disanje tokom noći.

Zaključak

Proljećni umor može biti vrlo neugodan, ali postoje brojni načini da se borite protiv njega. Osim tradicionalnih, klima uređaji i prečišćivači vazduha su korisni uređaji za održavanje optimalne temperature i kvaliteta vazduha, koji su jedni od glavnih uzročnika proljećnog umora.

Kada koristite prečišćivače vazduha, važno je odabrati odgovarajući model za vaše potrebe. Pogledajte našu ponudu Tesla prečišćivača vazduha i Tesla klima uređaja i uživajte ovog proleća bez umora i stresa! 😊

NEWSLETTER envelope-1px
back-to-top
Na vrh