Tesla.info | Telefoni

Врвна "екранизација"

Чистота на боите, контраст и острина - сè е таму, бидејќи екранот од 5 "обезбедува одличен преглед, а HD резолуцијата живописно визуелно доживување, дополнително зајакнато со Full Lamination решение за најквалитетно осветлување. Покрај тоа, IPS екранот обезбедува остри детали без оглед на аголот на гледање, а One Glass Solution технологијата обезбедува јасен приказ и значително ја намалува рефлексијата, со Asahi заштитата од гребење како дополнителна погодност.

  • Asahi
  • Full lamination IPS
  • One Glass Solution

ВО РИТАМОТ НА 64 БИТА

64-битниот процесор овозможува многу брзо и непречено функционирање, лесно сурфање на нет, добро истовремено користење на повеќе апликации, помала потрошувачка на енергија и графика, која во секој детал ги доловува световите на најпопуларните игри.

  • 64-бит
  • Mediatek Quad-Core

 

Android 7.0 Nougat

Брзо префрлање помеѓу две апликации и многу лесна паралелна работа и преглед. Паметна батерија со економична контрола на потрошувачката . Поразновидна персонализација, паметно заклучување, "Дата сервер" за рационално користење на податоци, подобрување на безбедноста, побрзо подигање на системот... А тоа дури не е се.

  • Smart Lock       |       Data Saver

4G врска

4G технологијата ви дава најдобро искуство за мобилен интернет досега. Без разлика дали сурфате, гледате видео содржини во висока резолуција, симнувате апликации или играте игри, со 4G мрежата остварувате поголеми брзини на пренос, побрз пристап на интернет и подобра покриеност со сигналот.

FINGERPRINT СЕНЗОР
И МНОГУ ПРАКТИЧНИ ПРЕДНОСТИ

Fingerprint сензорот за отклучување со отпечаток, корисна нотификациска LED сијаличка, заштитен слој за намалување на отпечатоците од прсти, практично носење, LDS антена за подобар сигнал, исклучителен квалитет и опсег на вербалната и Wi-Fi комуникација, елегантни, заоблени рабови на екранот и многу повеќе што ќе ви биде важно.

  • LED сијаличка
  • LDS антена

icon

Tехнички спецификации

icon

Упатство за kористење