ΤΑ 5 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ
Χρόνος ανάγνωσης: min 23.03.2022

ΤΑ 5 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ

Αν δεν είσαι λάτρης των κλασικών ταινιών και προτιμάς να περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου παρακολουθώντας εκπαιδευτικό τηλεοπτικό περιεχόμενο, έχουμε να σου προτείνουμε κάποιες εξαιρετικές προτάσεις.

Τα ντοκιμαντέρ με θέμα την επιχειρηματικότητα που θα σου παρουσιάσουμε παρακάτω, μπορούν να σε εμπνεύσουν και να σε παρακινήσουν να αναπτύξεις την ικανότητα σου στο επιχειρείν.

Αυτά τα πέντε ντοκιμαντέρ που προτείνουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, περιέχουν έξυπνες επιχειρηματικές τακτικές και ιδέες αλλά και μαθήματα ζωής που θα σε βοηθήσουν να δεις τα πράγματα μέσα από ένα νέο πρίσμα.

Becoming Warren Buffett (2017)

Το ντοκιμαντέρ αυτό αναφέρεται στον θρυλικό επενδυτή, Warren Buffet. Εξιστορεί την ζωή του Buffet, τη μεταμόρφωση του από ένα αγόρι που ήρθε από την Νεμπράσκα με φιλοδοξίες και εμμονή με τους αριθμούς, σε ένα από τους πιο διάσημους και πλουσιότερους άνδρες του κόσμου.

Υπάρχουν πολλά χρήσιμα μαθήματα που μπορεί να πάρει ένας νέος επιχειρηματίας από το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ. Η σεμνότητά του, η φιλοδοξία και η αφοσίωσή του είναι άξια λόγου καθώς εξακολουθεί να ζει μία ζωή χαμηλών τόνων ενώ παράλληλα ωθεί τον εαυτό του να εργάζεται κάθε μέρα.

Generation Startup (2016)

Πηγή έμπνευσης για τον καθένα μπορεί να αποτελέσει και αυτό το εύστοχο ντοκιμαντέρ για start-up επιχειρήσεις. Ακολουθεί για 17 μήνες έξι φιλόδοξους απόφοιτους κολεγίου που ρισκάρουν τα πάντα για να ιδρύσουν νέες επιχειρήσεις στο Ντιτρόιτ της Αμερικής. Παρακολούθησε από κοντά τις δυσκολίες και τις αναταραχές που μπορεί να προκύψουν με την έναρξη μίας νέας εταιρείας στο δρόμο προς την επιτυχία.

To Generation Startup παρουσιάζει τις καλές και τις κακές στιγμές των millennial επιχειρηματιών. Καταγράφει τους αγώνες τους, τους φόβους και τις αμφιβολίες τους μέσα από κάθε επιχειρηματική τους απόφαση. Το ντοκιμαντέρ επευφημεί το πνεύμα των millennials και θα σε εμπνεύσει να βγεις από το comfort zone σου ακριβώς όπως και οι πρωταγωνιστές της ιστορίας. Παρακολούθησέ το για να αντλήσεις έμπνευση και να αποκτήσεις το πολυπόθητο κίνητρο για να δράσεις.

Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates (2019)

Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα επιχειρηματικά ντοκιμαντέρ που πρέπει να παρακολουθήσεις για να γνωρίσεις καλύτερα τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό του Bill Gates. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί το ταξίδι αυτού του εκπληκτικού ανθρώπου μέσα από μικρά αποσπάσματα από την παιδική του ηλικία, την εκπαίδευση, τις εμπειρίες στη Microsoft και την οικογένειά του.

Δες τον Bill Gates ως έναν απλό άνθρωπο που εργάζεται ακούραστα για την εξεύρεση λύσεων σε παγκόσμια προβλήματα προσπαθώντας να επιφέρει την αλλαγή στον κόσμο.

Print the legend (2014)

Το Print the Legend, επικεντρώνεται στην επανάσταση της τρισδιάστατης εκτύπωσης στην Αμερική. Διερευνά πώς οι εταιρείες προωθούν με γρήγορους ρυθμούς την τρισδιάστατη εκτύπωση ως ένα καθημερινό αγαθό για τα πλήθη. Η τεχνολογία αυτή είναι εδώ για να μείνει και να μεταμορφώσει τη ζωή μας ενώ κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις.

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, απεικονίζει το αμερικανικό ιδεώδες που ενθαρρύνει να χτίσεις το όνειρό σου από το μηδέν και να προωθείς την καινοτομία. Δεν δείχνει μόνο τι συμβαίνει στα παρασκήνια της βιομηχανίας της τρισδιάστατης εκτύπωσης, αλλά και τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που διευθύνουν τη βιομηχανία. Αυτοί οι άνθρωποι και οι εταιρείες στοχεύουν να αλλάξουν τον κόσμο με την τρισδιάστατη εκτύπωση, αλλά αυτό συνοδεύεται από πολύ προσωπικό αγώνα. Αυτό το ντοκιμαντέρ θα σε παρακινήσει να κάνεις αυτό το τολμηρό βήμα και να ξεκινήσεις το όνειρο σου.

Enron: The Smartest Guys in the Room (2005)

Αυτό το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία της Enron και των στελεχών που διοικούσαν τη γιγάντια Enron Corporation. Παρουσιάζει την πτώση της εταιρείας και αποκαλύπτει την εταιρική διαφθορά που υπάρχει στην Αμερική. Αυτοί οι αλαζονικοί έμποροι καταφεύγουν σε ανήθικες πρακτικές για να βγάλουν χρήματα και να διατηρήσουν τις δουλειές τους. Οι άντρες πίσω από την ανέντιμη εταιρεία πιστεύουν ότι είναι οι πιο έξυπνοι τύποι στην αίθουσα, αλλά μετά από πολλά μαγικά κόλπα, ο κόσμος μαθαίνει την αλήθεια πίσω από τη διαφθορά τους. Το ντοκιμαντέρ που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο καταγράφει φανερά την άνοδο και την πτώση της Enron Corporation, η οποία ήταν μία από τις επτά μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες. Εδώ μπορείς να μάθεις για τις αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές και τις παράνομες πρακτικές που ακολουθούν τέτοιοι γίγαντες ενώ η απληστία και ο πλούσιος τρόπος ζωής των κορυφαίων στελεχών τους τη βάζουν σε μπελάδες.

Υπάρχουν πολλά μαθήματα που μπορείς να πάρεις από αυτό το ντοκιμαντέρ, ειδικά για την απληστία, τον εγωισμό και τη διαφθορά στον εταιρικό κόσμο.

Μπορείς να παρακολουθήσεις καθένα από αυτά τα επιχειρηματικά ντοκιμαντέρ σε μία από τις πολλές πλατφόρμες streaming, οι οποίες υποστηρίζονται στις τηλεοράσεις Tesla με το επίσημο λειτουργικό σύστημα Android ή WebOS.

Άφησε τις καθημερινές σου έννοιες στην άκρη και εμπνεύσου μέσα από αυτά τα φανταστικά ντοκιμαντέρ.

 

NEWSLETTER envelope-1px
back-to-top
Στην κορυφή