ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ;
Χρόνος ανάγνωσης: min 18.05.2022

ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ;

Εάν το πλυντήριό σου κάνει θόρυβο και εμποδίζει εσένα αλλά και τους γείτονες σου να απολαύσετε το νυχτερινό ύπνο σας, μπορούμε να σου δείξουμε πως να λύσεις αυτό το πρόβλημα.

Το πλυντήριο ρούχων είναι σίγουρα μία από τις πιο απαραίτητες οικιακές συσκευές, επομένως είναι σχεδόν αδιανόητο να μην υπάρχει σε κάθε σπίτι. Η συσκευή, μας επιτρέπει να πλένουμε τα ρούχα γρήγορα και αποτελεσματικά χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Ωστόσο, αν κάποιες φορές το πλυντήριο κάνει θόρυβο και αρχίζει να μετακινείται κατά τη λειτουργία του στυψίματος, μπορεί να είναι ενοχλητικό.

Ο κάδος της μηχανής περιστρέφεται σε υψηλές ταχύτητες, γεγονός που οδηγεί σε κραδασμούς. Ο ήχος κατά τη διάρκεια της πλύσης είναι αναμενόμενος αλλά ο θόρυβος και η αναπήδηση δεν πρέπει να συμβαίνουν. Εάν το μηχάνημά σου αρχίζει να μετακινείται και ακούς δυνατά χτυπήματα ενώ περιστρέφεται, τότε πιθανόν να υπάρχει ανάγκη επιπλέον ρυθμίσεων ή και επιδιόρθωσης.

Το πλυντήριο πρέπει να τοποθετηθεί σε επίπεδη επιφάνεια

Το πρώτο βήμα είναι να ανακαλύψεις την αιτία της δόνησης. Ίσως το μηχάνημα είναι τοποθετημένο σε ανώμαλη επιφάνεια. Ένας τρόπος για να ελέγξεις το επίπεδο είναι να πιέσεις το μηχάνημα προς τα κάτω στις γωνίες και διαγώνια και να ελέγξεις την κίνηση.

Η κακή θέση μπορεί εύκολα να διορθωθεί τοποθετώντας απλά μικρές ρυθμιζόμενες επιφάνειες κάτω από το μηχάνημα. Μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα και να ρυθμιστούν ώστε το πλυντήριο να βρίσκεται σε μία επίπεδη θέση αποτρέποντας την μετακίνηση.

Μην υπερφορτώνεις το πλυντήριο

Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι η ποσότητα των πραγμάτων που βάζεις για πλύσιμο. Εάν το πλυντήριο είναι πολύ άδειο, ο κάδος μπορεί να στρίψει ανομοιόμορφα κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να αναπηδήσει. Τοποθέτησε πάντα τα ρούχα στο πλυντήριο ομοιόμορφα και μην βάζεις ποτέ μόνο ένα ή δύο. Επιπλέον, προσπάθησε να πλένεις πράγματα ίδιου μεγέθους και με υφάσματα ίδιας σύνθεσης. Μην βάζεις χοντρές πετσέτες με λεπτά μαξιλάρια κ.λπ.

Τα ρούχα πρέπει να κατανέμονται ομοιόμορφα

Το πλυντήριο μπορεί να αναπηδήσει και να μετακινηθεί εάν τα πράγματα δεν είναι ομοιόμορφα τοποθετημένα. Αν συμβαίνει αυτό, ο ένοχος είναι συνήθως απορροφητικά πράγματα, όπως πατάκια και κουβέρτες. Για να διατηρήσεις την πλύση σου ισορροπημένη, πλύνε ογκώδη αντικείμενα όπως κουβέρτες, παπλώματα και χαλιά μαζί με τουλάχιστον άλλο ένα βαρύ πράγμα όπως μια μεγάλη πετσέτα ή μία άλλη κουβέρτα.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, να επισημάνουμε ότι αυτά τα ογκώδη πράγματα μπορούν να προκαλέσουν πιο έντονους κραδασμούς επειδή βαραίνουν τη μία πλευρά του κάδου με αποτέλεσμα να μην ισορροπεί. Εάν συμβεί αυτό, σταμάτησε το πρόγραμμα, άνοιξε την πόρτα, τοποθέτησε τα πράγματα ομοιόμορφα στον κάδο και έπειτα συνέχισε το πρόγραμμα στυψίματος.

Έλεγξε εάν το φίλτρο της αντλίας είναι βρώμικο ή βουλωμένο

Συμβαίνει συχνά ένα μικρό αντικείμενο να κολλάει στο φίλτρο της αντλίας και να προκαλεί δόνηση στο πλυντήριο. Αντέδρασε προληπτικά. Βρες το φίλτρο της αντλίας στην κάτω δεξιά γωνία του πλυντηρίου και άνοιξε το καπάκι. Τράβηξε έξω τον σωλήνα, αφαίρεσε το βύσμα και μετά περίμενε να στραγγίσει το νερό. Αν όχι, γύρισε το φίλτρο αριστερόστροφα και τράβηξε προς τα έξω. Αφαίρεσε τη βρωμιά, τις τρίχες και τα υπολείμματα από το φίλτρο. Στη συνέχεια, ξέπλυνέ το κάτω από τη βρύση. Επιπλέον, έλεγξε το άνοιγμα του φίλτρου για το εάν υπάρχει βρωμιά, νομίσματα και κουμπιά σε αυτό. Σκούπισέ το με ένα υγρό πανί, επανατοποθέτησέ το, γύρισε το φίλτρο δεξιόστροφα και τέλος κλείσε το με το κάλυμμα.

Εάν η σωστή ισορρόπηση ή η αναδιάταξη των πραγμάτων στην πλύση δεν βοηθήσουν, μπορεί να έχουν φθαρεί τα αμορτισέρ στο μηχάνημα που συγκρατούν τον κάδο και να πρέπει να αντικατασταθούν. Εάν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με ένα επισκευαστικό κέντρο. Λάβε υπόψιν ότι είναι φυσιολογικό ορισμένα μέρη του πλυντηρίου να φθείρονται και να καταστρέφονται από τη συχνή χρήση, επομένως πρέπει να αντικατασταθούν.

Συνιστάται οπωσδήποτε στην επόμενη αγορά σου να αποκτήσεις ένα πλυντήριο Inverter.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του τύπου πλυντηρίων, ειδικά για οικογένειες με παιδιά, είναι η αθόρυβη λειτουργία τους. Οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την ώρα της ημέρας (ή της νύχτας) όταν το ενεργοποιείς. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει τριβή, φθορά και υπερθέρμανση, η συσκευή θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής ενώ η καλή ενεργειακή κλάση που διαθέτει καταναλώνει λιγότερη ενέργεια εξοικονομώντας σου χρήματα.

NEWSLETTER envelope-1px
back-to-top
Στην κορυφή